Sider

søndag 3. november 2013

Rett fra sauen


Helt tilfeldig kom jeg over Selbu Spinneri. Her har de utrolig flott garn, i sine naturlige fargenyanser, fra gamle norske saueraser. Jeg bare måtte bestille flere ulike type garn...
(Merk - dette innlegget er ikke sponset)Garn fra Grå Trønder:
"Grå trøndersau har antagelig røtter tilbake til middelalderen da munkene på Tautra hadde med seg merino. Merinosauene ble blandet med den opprinnelige, lokale gråsauen, og resultatet ble en sau med finfibret ull i vakre gråtoner."

(tekst hentet fra nettsidene til Selbu Spinneri)


Garn fra gammelnorsk spel:
"Rasen ble antagelig avlet fram i vikingtida/tidlig middelalder med tanke på å produsere glansfull ull for dekorative mønstre. Spelsauens ull består av blanke, lange dekkhår som er grove, og en meget finfibret og varm underull. Egner seg godt for strikking av litt mer robuste plagg der du ønsker kontraster".

(tekst hentet fra nettsidene til Selbu Spinneri)Og, garn fra gammel norsk sau eller villsau.
"Rasens offisielle navn er gammelnorsk sau, men det er også kjent som villsau. Dette er en primitiv spelrase, dekkhårene finnes i flere lengder og grovheter, og det er en del marg og dyrehår i ullfellen. Garnet vi tilbyr nå er av helsårsull med rikelig med underull, et tykt og robust garn for ytterplagg, men likevel forbausende mykt. Ull fra villsau er kjent for å være relativt vannbestandig og svært varmt."

(tekst hentet fra nettsidene til Selbu Spinneri)
 Garnet er rett og slett vakkert og lukter utrolig godt :) Følg med: på neste innlegg kommer pulsvanter/hansker strikket i garn fra villsau!


1 kommentar:

  1. Ah, spennande! Eg gler meg til å sjå dei ferdigstrikka pulsvantane dine! Har veldig lyst til å prøve ut meir norsk garn,
    og sidan eg har "votte-feber" akkurat no, skulle eg gjerne ha visst om Selbu Spinneri har passande garn til mine votte-prosjekt.
    Eg les gjerne om dine erfaringar før eg eventuelt tar kontakt med spinneriet!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...