Sider

lørdag 9. november 2013

Hansker/votter av villsaugarnI sist innlegg skrev jeg om garnet jeg bestilte fra Selbu Spinneri. Fra det tykke og myke villsaugarnet, laget jeg noen votter/hansker uten fingre i garnet. (Hva i all verden kaller man slike håndplagg som dette? Noen som vet?).


Jeg er overrasket over hvor mykt garnet er. Jeg har kjøpt villsaugarn før, og laget den gangen hansker. Disse hanskene burde jeg blogget om, for de bruker jeg veldig mye og blir bare bedre og bedre i bruk. Det er som om hanskene toves i bruk og dermed blir varmere og får bedre passform ved bruk. Forskjellene mellom dette siste garnet og det "gamle" garnet - er at det nye er mye mykere, tykkere og luftigere.


I forhold til disse erfaringene, er forventningen til dette nye villsaugarnet høyt, og allerede nå  planlegger jeg flere hansker og vottepar med det. Oppskriften til disse hanskene ble til underveis. Det er helt enkel votteoppskrift, med fletting oppå hånden og enkel ribbefelling øverst ved fingrene. Rundt håndleddet er det brukt to vrang og en rett. Pinnene var størrelse 4 så hanskene var raske å strikke.


Erfaringene etter en ukes bruk er at hanskene absolutt innfrir. Jeg kunne kanskje strikket ribben smalere ved fingrene. Men, ettersom jeg nesten alltid fryser på fingrene, planlegger jeg en hel hanske neste gang!Noen andre med erfaringer med villsaugarn? Håper du legger igjen en kommentar!
5 kommentarer:

 1. Så kjekt å sjå det ferdige resultatet! Flettestrikk er fint! Eg får verkeleg lyst til å prøve dette "ville garnet".
  Kor mange gram brukte du? Eg lurer på om eg klarer å strikke eit par heile vottar berre med 100 gram?

  PS: På engelsk ser eg dei kallar slike "fingerless mitts", eller berre "mitts" - på norsk er det kanskje ordet pulsvantar som er mest brukt? Eller torgvantar? "Med tommel"? Pulsvarmarar er vel berre rundt handleddet, som ein mansjett. Og hanskar = med heile fingrar? Tja, kjært barn osv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig og nyttig kommentar! På disse pulsvantene brukte jeg ca 60-70 gram så jeg tror at du får et par votter på et 100 grams nøste. På bildene brukte jeg lys grå farge på garnet. Det finnes i mellomgrå også og det er kanskje den fineste fargen. Det er en mer klar grå farge.

   Randi

   Slett
 2. Jeg strikker med villsaugarn sokker veldig gjerne. Men jeg tar sokker hjemme fordi det ha hurtig hull.
  Votter er ikke så sterk press og det er sikker veldig god. Men jeg mener din garn er bedre bearbeidet - det ser ut veldig bløt.
  Det blir fantastisk votter. Og din halvhandsker er veldig fin. Hilsen hjertelig til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Du har også en veldig flott blogg :)

   Slett
 3. Your blog is very interesting. And it's very cozy. Thank you)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...