Sider

mandag 21. mars 2011

Liten dukke

For et års tid siden laget jeg denne lille dukken.

Dukken ble laget etter inspirasjon fra dukkeboken "Sy mjuka dockor" av Karin Neuschutz. Den er ganske liten, men den ble desto søtere :-).  Jeg heklet kjole i denne herlige rosa/lilla fargen og en grønn lue i Drops Alpakka garn samt broderte på noen roser og blader. Jeg heklet også lange underbukser og en rød kåpe. Kåpen og rosene er heklet i et rødt garn jeg fant på Nille. Garnet skifter mellom rosa og rødt så jeg synes det blir spesielt fint til småbrodering.



Ellers er det nå tid for å sette stiklinger, så jeg har hentet fram alle Dronning Ingrid pelagoniene mine fra sin hvilestund på hytten og har nå satt nye stiklinger. Jeg bare klippet av skudd og satt de i litt såjord. Etter to   uker vokser de nå fint og forhåpentligvis blir de slik som dette når det nærmer seg sommeren :)                   





mandag 14. mars 2011

Lille venn



Jeg har laget endel dukker til de to småjentene mine de siste årene. Her er siste tilskudd til familien.
Denne dukken er laget med utgangspunkt i waldorfdukken som mange har stiftet bekjentskap med gjennom årene. Stappet med ull er den myk og god, og ungene elsker å ha dem med i sengen når de skal legge seg. Dukkene er ikke så vanskelig å lage når man har gjort det et par ganger, men det tar litt tid.
Denne gangen er jeg spesielt fornøyd med skoene. På de andre dukkene har jeg heklet sko, men denne gangen har jeg sydd sko etter et Ottobre mønster. Innsiden ble ikke helt perfekt, men pytt sann, det er det ingen som ser ;)








Ungene synes det er kjekt med av- og påkledning så derfor måtte dukken utstyres med undertøy: truse, undertrøye og bukse.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...