Sider

søndag 1. juni 2014

Hardanger vinterbunaden er ferdig!


Det er en grunn til at det har vært særdeles liten aktivitet på bloggen i det siste - jeg har nemlig hatt et intensivt løp for å ferdigstille Hardanger vinterbunaden min! Først var planen at den ikke skulle bli ferdig til 17.mai, men så ombestemte jeg meg og da var det bare å bruke all ledig tid på å bli ferdig.
Jeg har sydd alt selv, og det som har tatt lengst tid var broderiene, spesielt det på forklet. Jeg har planer om å lage flere innlegg på bloggen om detaljer rundt det å sy bunaden, men først bilder :-)

Til bunaden syes en lygar - dvs en bunadsskjorte uten armer. Det er felt inn et stykke oppå skulderen for å lage rynkekant rundt.(Det er en fryktelig ustrøken skjorte på bildene, men så får være...)

Ønsker alle en riktig fin uke!3 kommentarer:

 1. Alldeles nydelig! Eg har så lyst å begynna å sy min eigen vinterbunad. Eg er fødd og oppvokst i hardanger, og har hatt sommarbunad sidan eg blei konfirmert. Eg er no passert 30, og har alldeles forelska meg i vinterbunaden. Mitt spørsmål er om det er heilt umulig for eit menneske utan spesiell sykunnskap å sy ein slik, eller er det eit prosjekt ein kan begje seg ut på utan å vera livredd?
  Eg tenker å bruka den tida det tar, om det er eitt eller tre år. Målet er å få eit resultat eg kan vera stolt av.
  Har kun sydd breiabandene til sommarbunaden min før. Samt at eg nesten har sydd ferdig forklesaumen til ein evt. vinterbunad. Og det kløøøør i fingrane! -Carina-

  SvarSlett
 2. Hei Randi ;D

  Har akkurat satt i gang med broderiene på lygaren og lurte på hvordan du fikk sydd "resten" - gjorde du det selv, eller fikk du det gjort av noen andre?

  Som Carina her er jeg litt nysgjerrig på om det lar seg gjøre av vanlige dødelige ;D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...