Sider

tirsdag 23. april 2013

Norsk ull et hett tema - artikler av Norges Husflidslag

Et aktuelt og interessant tema - les mer i artikkelen fra Norges Husflidslag:

Norsk ull kan bli et avfallsprodukt, advarer Norges Husflidslag. Organisasjonen er bekymret for den norske ulla og roper et varsku til Landbruks- og Matministeren og mener bøndene må få bedre betalt for ulla enn de gjør i dag. Bladet Norsk Husflid har skrevet om saken i flere artikler, og forrige uke fulgte både Vårt Land opp med blant annet et intervju med Marit Jacobsen, direktør i Norges Husflidslag, og Morgenbladet med reportasjen "Den store ullkampen".

Bæ, bæ, lille lam har fortsatt ull, men er kvaliteten på den norske ulla for dårlig for den norske tekstilindustrien? Nå roper Norges Husflidslag varsku og vil ha landbruks- og matministeren på banen.

Sau er mer enn fårikål! Hvordan kan kunnskapen om, og bruken av, den norske ulla økes? Det er et spørsmål som forskerne i prosjektet ”Valuing Norwegian Wool” prøver å få svar på. Sannheten er at antall sauebønder synker og en stadig mindre andel av ullprodukter i Norge blir laget av norsk ull. Er det slik vi vil ha det?

Les resten av artikkelen, hvor det også lenkes til flere aktuelle artikler om samme tema: http://husflid.no/nyheter/norsk_ull_et_hett_tema

2 kommentarer:

 1. Takk for gode artikkel-tips om eit tema eg veit altfor lite om!

  Eg skulle gjerne hatt ei liste over garn som er av norsk ull, slik at eg kunne prøve ut kva som er bra - og å bli kjend med små og ukjende produsentar!

  Og det er også kjekt å bruke norsk ull når eg skal strikke/gi garn-gåver til utanlandske vener. Ja, dette har eg lyst til å finne ut meir om!

  Frida

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for hyggelig kommentar! Jeg er helt enig med deg at vi skulle hatt en liste over garn av norsk ull - kanskje flere lesere vet? Jeg har notert meg at Rauma og ull.no bruker norsk ull. Sistnevnte kjøper jeg mye garn hos - de har blant annet pelsullgarnet og ellers veldig mange fine farger på garnene sine :)

   Randi

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...