Sider

lørdag 2. mars 2013

Oppskrift på lange pulsvanter i Norsk Pelsull


Jeg har laget meg noen lange varme pulsvanter i Norsk Pelsull. Garnet er nytt fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, luftig og har mange nydelige farger. Litt overraskende valgte jeg fargen burgunder, ettersom jeg vanligvis ikke liker rødt. Men, denne fargen er dyp rød med litt svart skjær i seg. Den er veldig fin - men gjengis desverre dårlig på bildene her.

Merk at bildene viser pulsvantene "begge veier". Jeg har laget hull til tommelen på siden med vrangborden, eller man kan snu dem og ha mønsteret helt ut og uten noen hull til tommelen. Stykket mellom tommelen og kanten med vrangborden er også ekstra langt, fordi jeg liker å ha mer av hånden inne i pulsvanten.


Oppskriften er egenprodusert og gjengis nedenfor. Før jeg laget disse pulsvantene, strikket jeg et par først i lys melert brun. Jeg oppdaget da at det er lurt å strikke pulsvantene litt stramme, fordi garnet i kombinasjon med dette hullmønsteret gir etter ved bruk og pulsvantene ble litt for løse - etter min smak. Pulsvantene kan derfor virke litt stramme i starten, men etter litt bruk sitter de perfekt :) Nå skal det også sies at jeg har tynne tynne hender og oppskriften er tilpasset til det - vurder derfor selv om du ønsker å felle etter vrangborden slik det står i oppskriften eller om du ønsker dem litt løsere og derfor ikke feller som anvist. En annen mulighet er jo selvfølgelig å strikke med litt større pinner.


Jeg har brukt strømpepinner 3,5 i oppskriften som er slik:


Pulsvantene har jeg gått med hver dag siden jeg laget dem for en stund tilbake. Veldig varme og gode å ha på :)

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...