Sider
onsdag 25. desember 2013
Strikke pulsvanter av norsk spelsau i romjulen? (oppskrift)
I god tradisjon strikker jeg pulsvanter. Denne gangen har jeg brukt norsk spelsau kjøpt fra Selbu spinneri - et nydelig, mykt, silkeaktig og glansfullt garn. Det er så fint! Jeg har brukt et naturlig koksgrå garn, nesten svart farge. Pulsvantene har vært i bruk en stund og det tover seg lett på det partiet som er underst/inne i hånden. En ulempe med den mørke fargen er at mønsteret blir litt vanskelig å se.
Hvis du vil strikke noen selv kommer oppskriften her:
Garn: 100 g norsk spelsau fra Selbu spinneri
Pinner: 2,5
Pulsvantene strikkes frem og tilbake - og syes sammen på langs tilslutt. Eller strikk rundt om du vil.
Lengde: 20 cm/ eller så langt/kort du vil
Mønster:
Strikk de fire første radene.
Mønsteret fra rad 5 til 10 gjentas så mange ganger man vil eller til vantene måler ca 19 cm.
Strikk de fire første radene.
Fell av. Sy sammen. Fest tråder.
Symbolforklaring:
tom rute: 1 rett
svart prikk: 1 vrang
lang strek: sett 4 masker på hjelpepinne foran arbeidet, strikk 4 masker rett, strikk maskene på hjelpepinnen
Erfaringene så langt er at ullen er varm og myk, men at det også former seg i bruk. Det sist medfører at det er lurt å strikke vantene litt stramme fordi de utvider seg i bruk. Ellers er jeg overrasket over hvor blankt garnet er. Jeg skulle strikke noen tilsvarende vanter i julegave og trålet en godt utstyrt garnbutikk etter et tilsvarende garn - uten hell. Da synes jeg alt annet garn var matt og livløst! Jeg tror også at jeg ville ha strikket pulsvantene litt lengre - ca 25 cm. Dersom man ikke ønsker at vantene skal utvide seg så mye over hånden kunne man også ha brukt et hull til tommelen for ikke å strekke dem så mye.
Da er det bare å ønske alle en fortsatt god jul!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hjarteleg takk for raus deling av oppskrift! No har eg fått ein bunt med norsk villsau-garn i huset, så kanskje blir det byRandi-pulsvantar til nyttår? God romjul!
SvarSlettSå kjekt! jeg håper du legger ut bilder av resultatet på bloggen din! Så hyggelig å høre at flere kan få bruk for oppskriftene :)
Slett