Sider

lørdag 27. april 2013

Nydelig strikkehefte


Lene Holme Samsøe har gitt ut et nydelig oppskriftshefte for strikkeplagg til småbarn. Håper det kommer et tilsvarende for litt større barn også :)






tirsdag 23. april 2013

Norsk ull et hett tema - artikler av Norges Husflidslag

Et aktuelt og interessant tema - les mer i artikkelen fra Norges Husflidslag:

Norsk ull kan bli et avfallsprodukt, advarer Norges Husflidslag. Organisasjonen er bekymret for den norske ulla og roper et varsku til Landbruks- og Matministeren og mener bøndene må få bedre betalt for ulla enn de gjør i dag. Bladet Norsk Husflid har skrevet om saken i flere artikler, og forrige uke fulgte både Vårt Land opp med blant annet et intervju med Marit Jacobsen, direktør i Norges Husflidslag, og Morgenbladet med reportasjen "Den store ullkampen".

Bæ, bæ, lille lam har fortsatt ull, men er kvaliteten på den norske ulla for dårlig for den norske tekstilindustrien? Nå roper Norges Husflidslag varsku og vil ha landbruks- og matministeren på banen.

Sau er mer enn fårikål! Hvordan kan kunnskapen om, og bruken av, den norske ulla økes? Det er et spørsmål som forskerne i prosjektet ”Valuing Norwegian Wool” prøver å få svar på. Sannheten er at antall sauebønder synker og en stadig mindre andel av ullprodukter i Norge blir laget av norsk ull. Er det slik vi vil ha det?

Les resten av artikkelen, hvor det også lenkes til flere aktuelle artikler om samme tema: http://husflid.no/nyheter/norsk_ull_et_hett_tema

søndag 21. april 2013

Bilder vinterhardangerbunad



 
Alle bildene er fra www.norskflid.no

Husfliden har tatt nye bunadsbilder og lagt dem ut på nettsiden sin. De er flotte!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...